Har du ont i nacken?

Vår nacke, den utsätts dagligen för olika påfrestningar, både när vi sitter still för mycket så väl som när vi gör vissa aktiviteter. För att främja avkoppling och återhämtning så kan det vara smart att investera i en så kallad nackmasserare. På Fitnessfrank.se kan du jämföra flera modeller av sådana.  Sedan kan det även vara bra att gå till en naprapat eller kiropraktor om du har en nacksmärta som inte går över.

Hitta rätt nackmasserare

En nackmasserare eller nackmassageapparat kan ge dig en minskade spänningar i dina muskler samt att den även lindrar smärta. Den ger även en bra avslappning om det är så att du har mycket spända nackmuskler. Den kan också främja blodflödet och cirkulationen. 

Olika nackmassageapparater har olika funktioner. Det finns de som kommer med det som kallas för TENS. Det betyder transkutan elektrisk nervstimulering och är helt enkelt en svag elektrisk ström. Denna är bra om du har muskelvärk eller kronisk smärta.

Det finns även de som kommer med en värmefunktion. Värme i sig är ju något som lindrar de allra flesta smärtor. 

Du har även nackmasserare med mekanisk massage, som är för att komma åt olika triggerpunkter och tryckpunkter. 

Var rädd om din nacke

Om du får mycket ont i nacken av något du gör, så se över om det går att göra det du gör på annat sätt. Det kan handla om att byta arbetställning eller i värsta fall arbete. 

11 Nov 2022

En ljuvlig familjehund

Dalmatinern är en hundras som är väldigt lätt att känna igen. Den har vit päls med svarta prickar på och tack vare Disney finns det också en film om denna härliga vovve. Rasen kommer ursprungligen från Kroatien och är idag i första hand en sällskapshund men man har också använt den både för vakt och jakt. Storleksmässigt är det en medelstor hund med en medelvikt på 28 kg. Den är smärt och elegant och med mycket energi. Den är uthållig, familjekär och lämpar sig bra för spårning.

Denna sajt tillhörde tidigare Kennel Fairytale Spots som födde upp hundar av rasen dalmatiner. Om det är den du söker så testa hellre på Facebook. Idag handlar denna blogg om hundar i allmänhet och om damatinern i synnerhet.