Några av dalmatinerns egenskaper

Dalmatiner är en hundras som anses vara av större storlek. Den är mycket populär och det främst vare sin päls och mönster som den har. Denna ras användes ursprungligen som vagnshund tidigt i sin historia.

Några av dalmatinerns egenskaper

  • Daglig motion krävs för att förhindra att hunden blir destruktiv.
  • En dalmatiner behöver tränas för att hjälpa den bli en väluppfostrad hund. Beslutsam men positiv träning kan behövas eftersom dalmatinern kan vara envis.
  • Hunden mår som bäst med sin familj och tycker inte om att bli lämnad ensam under en längre period.
  • Dalmatiner är mycket aktiva och pigga hundar. Därför måste försiktighetsåtgärder vidtas av familjer med små barn.
  • Rasen kräver tidig socialisation och träning för att försäkra att de blir balanserade vuxna hundar.
29 Aug 2019

En ljuvlig familjehund

Dalmatinern är en hundras som är väldigt lätt att känna igen. Den har vit päls med svarta prickar på och tack vare Disney finns det också en film om denna härliga vovve. Rasen kommer ursprungligen från Kroatien och är idag i första hand en sällskapshund men man har också använt den både för vakt och jakt. Storleksmässigt är det en medelstor hund med en medelvikt på 28 kg. Den är smärt och elegant och med mycket energi. Den är uthållig, familjekär och lämpar sig bra för spårning.

Denna sajt tillhörde tidigare Kennel Fairytale Spots som födde upp hundar av rasen dalmatiner. Om det är den du söker så testa hellre på Facebook. Idag handlar denna blogg om hundar i allmänhet och om damatinern i synnerhet.